Re: Pauš. výdaj na dopr. a vedení knihy
???
zf) výdaje (náklady) vynaložené po 1. lednu 1997 na restaurování uměleckého díla, a to jen do výše příjmu z jeho prodeje, sníženého o pořizovací cenu tohoto uměleckého díla,..
...
Pokud to byl překlep a mělo být zt), tak nutno číst celý odstavec.
.
....... a současně toto silniční motorové vozidlo nepřenechal ani po část příslušného kalendářního měsíce k užívání jiné osobě. .......
.
Takže pokud s.r.o. přenechá jiné osobě vozidlo k užívání, nemůže využít paušální výdaj na dopravu silničním motorovým vozidlem.
.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
23. 1. 2015 13:39
Dobrý den,
snažil jsem se nastudovat vše ohledně uplatňování paušálního výdaje na dopravu (dále PVD), ale s jednou věcí si nevím rady.
Jsem SRO, plátce DPH, k podnikání používám nejen auto v majetku firmy a i jedno soukromé.
1) Pokud použiji auto v majetku a uplatním na něj PVD a NEBUDU si nárokovat DPH z PHM, tak knihu jízd pro toto auto nemusím vést.
2) Pokud použiji auto v majetku a uplatním na něj PVD a BUDU si nárokovat DPH z PHM, tak knihu jízd pro toto auto vést MUSÍM, abych prokázal ten nárok.
Oba dva body jsou mi naprosto jasné.
Ale jak to bude v případě, že ...
3) Používám soukromé auto, ke kterému vedu knihu jízd, uplatňuji si cestovní náhrady a náhradu za ujeté kilometry.
A SOUČASNĚ používám (samozřejmě ne v jeden čas) i auto v majetku firmy, na které bych chtěl uplatnit PVD.
Musím nebo nemusím vést knihu jízd pro toto firemní auto, pokud na něj uplatňuji PVD a NEnárokuji si DPH?
Chtělo by se říct, že nemusím ... ale na druhou stranu si kladu otázku, zda tu knihu jízd nebude v budoucnu vyžadovat FÚ jako důkaz, kolik se s tím firemním autem opravdu najelo a hlavně kdy (jako důkaz, zda to nekoliduje s jízdami soukromým autem).
Děkuji moc na fundované odpovědi