Hlavní navigace

Rozestavěná stavba

  • (neregistrovaný)

    27. 1. 2015 11:06

    Prosím o radu, rozestavěná stavba na pozemku evidovaném jako zastavěná plocha a nádvoří. Jak přiznávám daň z nemovitosti?? Celé jen jako zastavěná plocha a nádvoří jen daň z pozemku a až po kolaudaci i daň ze staveb?? děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2015 11:18

      Agatha (neregistrovaný)

      Re: Rozestavěná stavba
      http://www.penize.cz/62563-dan-z-nemovitosti
      Rozestavěná stavba
      Dobrý den, prosím Vás o radu. V roce 2014 jsem koupila pozemek určený pro stavbu. Nyní je na pozemku již rozestavěný dům (ještě nezapsaný v katastru nemovitostí). V přiznání k dani z nemovitosti musím tedy uvést jednak pozemek + rozestavěnou stavbu nebo zatím jen pozemek bez stavby? Děkuji.
      Dotaz poslal/a: marketab, 11. 01. 2015 14:44

      Dobrý den. Předmětem daně ze staveb je, nachází-li se na území České republiky, zdanitelná stavba. Patří se také budova, ve smyslu definice podle §2 katastrálního zákona. Pod pojmem budova se zde rozumí, nadzemní stavba spojená se zemí pevným základem, která je prostorově soustředěna a navenek převážně uzavřena obvodovými stěnami a střešní konstrukcí. Z hlediska daně z nemovitých věcí je irelevantní, zda taková budova je nebo není evidována v katastru nemovitostí. Budova se stane předmětem daně ze staveb svým dokončením. V daňovém přiznání proto zatím uvádíte jenom stavební pozemek.
      Barbora Krížová - daňový poradce, Barbora Krížová, 20. 01. 2015 08:32

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).