Re: DPH řádek 52,53 prosím pomoc
Děkuji...a když to chce i na ř.52, tak to vypadá spíš prostě na problém v tomhle měsíci - myslíte si to taky?
Posíláme elektronicky, na opise, který jsem minimálně u toho opravného tiskla před odesláním na ř.50 nic nemám, vše je jako předchozí měsíce...tak asi nějaký šotek? Nebo už jsem úplně blbá.
asi bych zavolala paní a domluvila se telefonicky co vlastně chce a proč, vysvětlila si to s ní , než bych začala něco opravovat
jojo, to já si s ní volám, ale ona neví, proč jí tam ten koeficient vyskakuje, tak hledám a hledám - já nevím, můžou to být třeba nějaké externí info, které jsem do přiznání neuvedla? nebo nějaké info z příjmovky - to asi těžko, žejo? Budu se muset u ní stavit, ale mám osmnáctiměsíčního prcka, tak je to náročnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2015 23:37
Dobrý den,
jsme projekční firma a kromě projektů na budovy v tuzemsku občas projektujeme i budovy mimo EU - do třetí země - tyto pak dle požadavků zákazníka fakturujeme bez DPH jako plnění osvobozená s nárokem na odpočet. V přiznání je uvádím na řádku č.26, bohužel v lednu loňského roku jsem to neuhlídala a zastupující kolegyňka tento údaj vyplnila do řádku č.50, ale nevyplnila koeficient ani nárok nekrátila, prostě nic dalšího, jen tento údaj na ř.50.
Teď jsem podala přiznání za prosinec a paní z fin.úřadu mi volala, že program jí hlásí, že tam má být na ř.53 koeficient 0,9 - podle mě my vůbec s žádným koeficientem nemáme co dělat nebo ano?
Objevila jsem výše uvedenou chybu a po domluvě s ní podala dodatečné přiznání (na ř.26 to, co bylo na 50 a na ř.50 nulu). A aby to nebylo jednoduché - ještě předtím, v pondělí jsem shodou okolností podávala opravné (vyplavaly ještě nějaké doklady)...paní úřednice zpracovala všechna tato přiznání a výsledek je, že program hlásí, že na ř.52 má být 0,91 a na ř.53 taktéž 0,91.
Podle mne nezafungovalo to dodatečné...nebo mám opravdu vyplňovat tyto řádky? V čem může být chyba?