Re: Insolvence - od kdy se sráží ze mzdy
Pokud jste u něj evidovala nějaké exekuční příkazy, měla jste je srážet a od doby, kdy se jeho jméno objevilo v insolvenčním rejstříku, jste je měla deponovat. Pokud žádnou exekuci neměl, tak se začne srážet po doručení příkazu od insolvenčního správce. Samozřejmě že když byl doručen až po výplatě mzdy za prosinec, tak bude první srážka provedena ze mzdy za leden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2015 19:58
dobrý večer, máme zaměstnance, který má od 15.12.2014 schálené oddlužení formou splátkového kalendáře. než jsem se o tom dozvěděla, vyplatila jsem mu mzdu za prosinec v plné výši (mzdu jsem vyplácela ke dni 09.01.2015). oznámení od insolvenčního správce o provádění srážek s uvedením čísla účtu pro zasílání srážek jsem obdržela datovou schránkou až dne 12.01.2015. měla být provedená srážka za prosinec? nebo se srážky provádí až od převzetí oznámení? kde bych tuto informaci našla v zákoně? děkuji