Re: Insolvence - od kdy se sráží ze mzdy
Pokud jste u něj evidovala nějaké exekuční příkazy, měla jste je srážet a od doby, kdy se jeho jméno objevilo v insolvenčním rejstříku, jste je měla deponovat. Pokud žádnou exekuci neměl, tak se začne srážet po doručení příkazu od insolvenčního správce. Samozřejmě že když byl doručen až po výplatě mzdy za prosinec, tak bude první srážka provedena ze mzdy za leden.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dohlášení údajů zaměstnance: Videonávod radí, jak na to krok po kroku
Kdy musí důchodci podat daňové přiznání a zdanit svůj důchod?
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
30. 1. 2015 19:58
dobrý večer, máme zaměstnance, který má od 15.12.2014 schálené oddlužení formou splátkového kalendáře. než jsem se o tom dozvěděla, vyplatila jsem mu mzdu za prosinec v plné výši (mzdu jsem vyplácela ke dni 09.01.2015). oznámení od insolvenčního správce o provádění srážek s uvedením čísla účtu pro zasílání srážek jsem obdržela datovou schránkou až dne 12.01.2015. měla být provedená srážka za prosinec? nebo se srážky provádí až od převzetí oznámení? kde bych tuto informaci našla v zákoně? děkuji