Jsme s.r.o., plátci DPH, provozujeme hostinskou činnost. Nově jsme si teď pronajali prostory od neplátce DPH, ty budeme nadále pronajímat dvěma subjektům, oba nejsou plátci DPH.
Fakturovat podnájem budeme s 0 sazbou DPH.
Musíme používat koeficient? Pokud ano, tak i na činnost která se týká té hostinské?
Nikdy jsem krácení nedělala a nevím si s tím rady. Netuším jak to mám technicky v software udělat. Mám Podohu.
Re: pronájem prostor neplátcům
Protože budete pronajímat pouze neplátcům, akorát nebudete mít nárok na odpočet u plnění souvisejících s tou nemovitostí, např. opravy...
Re: pronájem prostor neplátcům
fakturace nájmu s 0% ř. 50, energie, služby odpočet při pořízení, odvod při přeúčtování přijatá plnění vztahující se k osvobozenému nájmu bez nároku na odpočet
31. 1. 2015 12:39
Jsme s.r.o., plátci DPH, provozujeme hostinskou činnost. Nově jsme si teď pronajali prostory od neplátce DPH, ty budeme nadále pronajímat dvěma subjektům, oba nejsou plátci DPH.
Fakturovat podnájem budeme s 0 sazbou DPH.
Musíme používat koeficient? Pokud ano, tak i na činnost která se týká té hostinské?
Nikdy jsem krácení nedělala a nevím si s tím rady. Netuším jak to mám technicky v software udělat. Mám Podohu.
Není někde nějaký návod, pro začátečníky?
Děkuji.