Re: sleva na vyživované dítě
To jsem uvedla jako známou pomůcku pro určení společné domácnosti. Společná domácnost je domácnost, ve které společně žijí a společně uhrazují náklady.....
Pokud má soudem určeno, že musí dávat na dítě (nebo přímo dospělému dítěti) tolik a tolik výživného, tak musí dát tolik a tolik a není povinen přispívat víc na jeho potřeby. Takže žádné společné hospodaření.
Nebo jiná pomůcka: jestliže ona dcera žádá o přídavky na dítě - uvádí i příjmy otce i matky nebo pouze své? Pokud pouze své, nemůže na ni uplatnit zvýhodnění nikdo. Pokud své a matky, může matka zvýhodnění uplatnit. Svoje příjmy (výživné, případně výdělek)
a příjmy otce 100% neuvádí, protože s ním nevede společnou domácnost, jelikož od něj dostává přesně soudem určenou částku.
Re: sleva na vyživované dítě
Před lety jsem zde řešila případ, kdy rodiče dítěte spolu začali opět po rozvodu žít. Otec platil dle rozhodnutí soudu na dítě výživné. Resume bylo, že si otec nesmí daňové zvýhodnění na dítě uplatnit do doby, než soud zruší výživné na dítě. Zajímalo mě, jak by to bylo dnes.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 2. 2015 18:25
Mám trochu problém. Manželé rozvedeni v prosinci 2014, nadále žijí ve společné domácnosti, paní na ÚP, dcera studuje VŠ. Může si otec dcery uplatnit slevu na dceru? Děkuji za odpověď