Re: Oprava srážkové daně na daň zálohovo
Měla jsem něco podobného, jen to, že dodatečně podepsal a tak mám přeplatek na srážkové a nedoplatek na zál.dani . Napsala jsem žádost o provedení převoz ze srážkové na zálohovou, a tím by měl být nedoplatek vyřešen. Odvedeno bylo v plné výši, jen to bylo na srážkovou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2015 9:12
Dobrý den, prosím o radu:
zaměstnanec u nás pracuje na DPČ. Nepodepsal prohlášení. Má mít zálohovou daň. Přecházeli jsme ale na nový software a až teď jsem s hrůzou zjistila, že v měsících 1-3 má daň zálohovou, v měsících 4 - 7 DAŇ SRÁŽKOVOU a v měsících 8-12 opět daň zálohovou. Nenapadlo mě to v průběhu roku kontrolovat,když tři první měsíce byly dobře.
Co s tím teď mám udělat? Určitě napsat na FÚ, aby platbu z účtu srážkové daně převedli na účet zálohové daně.
Ale co mám udělat s rozdílem, který vzniká, když původně byla daň srážková a teď je daň zálohová??? Dělá to sice jen pár korun, zhruba 30 korun za ty čtyři měsíce, ale nevím, zda mám tento rozdíl odvést na účet FÚ či ne. Moc prosím o radu, jestli s tím máte někdo zkušenost.
V ročním vyúčtování daně to samozřejmě uvedu.
Moc děkuji za případné odpovědi!