Re: Dotace ze státn. fondu
>>Dobrý den,
>>moc prosím o radu. V roce 2014 jsem dostala dotace ze
>>státního zemědělského fondu. Bohužel účetní v práci
>>mi
>>řekla, že si musím udělat DP za r. 2014 sama. A já
>>nevím, jakou mám použít přílohu v přiznání, popř. do
>>jakého řádku mám uvést ty dotace?
>>
>>Mohl by mi někdo pomoci?
>>
>>Děkuji
>
>A jaká to byla dotace, možná je to osvobozený příjem
>podle § 4/1/t zákona o daních z příjmu
Re: Dotace ze státn. fondu
Byla to dotace na zemědělskou půdu
Re: Dotace prosím tečku
Já jsem toto řešila jen jednou, byla to trochu jiná dotace a nemusela se danit, protože byla dle §4 osovbozená.... ale nejsem si jistá, jestli jsou u fyzických osob osvobozeny všechny dotace z rozpočtu ČR...proto počkejme, jestli se nám k tomu nevyjádří zdejší znalci daňového zákona
Bez znalosti přesného dotačního titulu nelze relevantně odpovědět.
Požádala bych o vyjádření poskytovatele dotace.
Pokud je jedná o osvobozený příjem (jak psala paní Mirka), tak ten se do přiznání k dani z příjmů FO neuvádí.
Více k povinnému podání daňového přiznání Zákon o daních z příjmů § 38g odstavec 2)
Pokud nejste "zemědělský podnikatel", tak dle mého názoru se bude jednat o příjmy dle § 10 ZPD a výdaje (pokud neuplatníte skutečné) dle § 7 odstavce 7 písmeno a) ZDP. Příloha 2 daňového přiznání.
Nejsem ale daňový poradce. Pokud se jedná o vyšší částky doporučuji, abyste se na některého erudovaného raději obrátili.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
6. 2. 2015 14:52
Dobrý den,
moc prosím o radu. V roce 2014 jsem dostala dotace ze státního zemědělského fondu. Bohužel účetní v práci mi řekla, že si musím udělat DP za r. 2014 sama. A já nevím, jakou mám použít přílohu v přiznání, popř. do jakého řádku mám uvést ty dotace?
Mohl by mi někdo pomoci?
Děkuji