Re: Potvrzení o sražené dani z DPP
Pokud s tím bude mít FÚ problém, budou po vás chtít, abyste tento příjem doložila na patřičném formuláři. Vyzvou vás a vy zajdete za účetní, aby vám příjmy vyplnila na formuláři. Nebo tomu můžete předejít, vytisknout si formulář na internetu a donést ho účetní k vyplnění, ale podle mého by to takto FÚ stačit mohlo.
Podle mého soudu tam potřebné údaje v zásadě jsou, ale nejsou tam uvedené žádné paragrafy jako na originálu. Ano, zkusím to a uvidím. Účetní je povinna mi ho vydat, že?
ZDP § 38j odstavec 3)
"Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění."
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 2. 2015 21:10
Dobrý den,
chodila jsem v roce 2014 na brigády u dvou zaměstnavatelů, proto jsem u jednoho nepodepsala prohlášení. Nyní chci do daňového přiznání zahrnout všechny příjmy z obou DPP. Zaměstnavatel mi ale vystavil potvrzení o sražené dani z DPP, které účetní sepsala "ručně" - nepoužila k tomu formulář. Prý ji to ze systému nevyjede... Bude s tím mít FÚ problém, že potvrzení není na daném formuláři? Jsou tam uvedené moje identifikační údaje, že se jednalo o DPP, hrubá mzda i sražená daň.
Děkuji