Re: Zkrácený úvazek
A myslíte, že vážný důvodem je např. čas odvozu spočítaných tržeb do banky? Nebo například, že faktury musí být vystaveny napřl do 11 hodin, aby následně hned byly zpracovány do pošty a ihned odešly? Pracovala jsem tam 8 let a myslím, že by to šlo i trochu jinak. Děkuji
Re: Zkrácený úvazek
Spíše jde o to, že u směnného provozu by někdo jiný musel chodit tak, aby vám mohlo být vyhověno. A to by se asi zase tomu dotyčnému nelíbilo. Ale to tady na fóru asi nikdo nemůže zodpovědně říct, je to věc zaměstnavatele a případně toho soudu. Nikdo jiný vám v tom nepomůže.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2015 21:24
Dobrý den, v březnu se mám vracet po rodičovské dovolené (3letá) zpět do zaměstnání, zaměstnavatel mi nabídl místo, avšak požaduje po mě směnný provoz a pokrytí doby 8-21hod.včetně víkendů (ranní, odpolední..)
Požádala jsem proto o zkrácenou pracovní dobu na 30hod.týdně. Dle paragrafu 241 odst.2 bych měla mít nárok v případě, že pečuji o děti do 15let, pokud tomu nebrání vážné provozní důvody. Je bráno jako vážný provozní důvod směnný provoz? Podotýkám, že se jedná o práci v kanceláři nejmenované CK.
Tímto mě v podstatě tlačí do výpovědi z mé strany, jelikož místo nabídl, ale já za jeho podmínek nemohu nastoupit.
Je jeho povinností nabídnout mi místo jiné, kde by zkrácený úvazek připadal v úvahu když se to nehodí na daném oddělení?
Ráda bych se nějak bránila....Děkuji za odpověď