Hlavní navigace

Úkolová mzda a počet hodin

  • (neregistrovaný)

    9. 2. 2015 22:18

    Dobrý den, potřeboval bych se zeptat zda zaměstananec na HPP musí mít splněno 40 hodin týdně nebo ne. Jako zasmětnavatel bych potřeboval přijmout někoho na práci která y byla přibližně 12-16 dnů v měsíci placená nejlépe úkolově, výdělek by byl mezi 18-26tis hrubého a nevím jestli může zaměstnanec odpacovat méně než těch 40 hodin týdně pokud je to HPP. výdělek výši minimální mzdy bohatě převyšuje tudíž doufám že by to neměl být problém. Děkuji za rady nebo přídadné jiné názory jak to vyřešit.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2015 22:28

      Kara (neregistrovaný)

      Re: úkolová mzda a počet hodin
      Pokud sjednáte pracovní poměr, tak musí být sjednaný nějaký úvazek. Plný nebo částečný. A tento úvazek pak zaměstnavatel rozvrhne do směn a musí dodržet odpočinek dle zákoníku.

    • 10. 2. 2015 7:16

      Kraliček (neregistrovaný)

      Re: úkolová mzda a počet hodin
      Odpočinek bude dodržen, bude dodržen i počet hodin za den maximálně 8 (případně vyjímečný přesčas max. 2 hodiny, ty bych samozřejmě zaplatil tak jak se má podle zákona s příplatkem. Je tedy nutností uvést ve smlouvě počet hodin (tedy úvazek např. 0,8 tedy 32 hodin týdně a zaplatit úkolovou mzdu např. 30kč za kus, v případě že minimání norma bude 5ks za hodinu?) Tuto normu můžu určit já jako zaměstnavatel pokud mám ověřeno z vlastní skutečnosti že pracovníci jsou schopni zvládat 5-8ks za hodinu? nebo to musím ještě mít podloženo něčím jiným?
      A na HPP může být zaměsnán člověk i na menší úvazek než je úvazek 1 je tomu tak že?
      Děkuji za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).