dobrý den, prosím o radu, zjistila jsem, že v roce 2013 a 2014 nebylo našim zaměstnancům sraženo hovorné za telefony např. z důvodu, že byli v pracovní neschopnosti a nebylo z čeho. Když zaměstnanec už není našem zaměstnancem, můžeme mu vystavit fakturu a zaslat? Vymáhat to určitě nebudeme soudně (jedná se o malé částky např. 30kč, 40kč, ale většinou méně) a zaměstnancům, kteří jsou ještě naši zaměstnanci můžeme to strhnout ze mzdy (máme od nich podpisy, že souhlasí se strháváním telefoních hovorů + stravenek), ale jde mi o to, jestli tento papír lze použít i na naši pohledávku vůči nim i rok starou? A v podstatě teď by jsme jim srthli za rok 2013 a únor 2014, děkuji moc za pomoc a názor
Re: nesražené hovorné zaměstnancům
A jak tedy účtujete přijatou fakturu? Já bych faktury na takové částky zaměstnancům, kteří u nás již nepracují, neposílala, ale zaúčtovala bych do nedaňových nákladů.
Takže požádáte bývalého zaměstnance, aby v termínu do x.y. zaplatil. Když nezaplatí, tak stejně pohledávku odepíšete, neb náklady na vymáhání a soudní spor tuto pohledávku převýší.
bohužel to vím a ještě to dohledávat, a ještě jsem se chtěla zeptat, můžeme zaměstnancům co u nás stále pracují, srazit staré hovorné bez jejich souhlasu, když máme papír, že hovorné jim strháváme ze mzdy? děkuji
Jenom by mně zajímalo jestli máte evidované výše telef.hovorů. Pokud to nebudete mít takhle podložené dopodrobna, tak moc šancí na úspěch s vymáháním nemáte.
10. 2. 2015 18:33
dobrý den,
prosím o radu, zjistila jsem, že v roce 2013 a 2014 nebylo našim zaměstnancům sraženo hovorné za telefony např. z důvodu, že byli v pracovní neschopnosti a nebylo z čeho. Když zaměstnanec už není našem zaměstnancem, můžeme mu vystavit fakturu a zaslat? Vymáhat to určitě nebudeme soudně (jedná se o malé částky např. 30kč, 40kč, ale většinou méně) a zaměstnancům, kteří jsou ještě naši zaměstnanci můžeme to strhnout ze mzdy (máme od nich podpisy, že souhlasí se strháváním telefoních hovorů + stravenek), ale jde mi o to, jestli tento papír lze použít i na naši pohledávku vůči nim i rok starou? A v podstatě teď by jsme jim srthli za rok 2013 a únor 2014, děkuji moc za pomoc a názor