Definice zamenitelnosti:
K tomu, aby Úřad průmyslového vlastnictví (dále také jen jako „ÚPV“) mohl konstatovat zaměnitelnost dvou označení, je třeba, aby byly splněny tyto podmínky:
- shodnost nebo podobnost přihlašovaného označení se starší ochrannou známkou,
- shodnost nebo podobnost výrobků a služeb,
- pravděpodobnost záměny na straně veřejnosti.
http://www.ochranne-znamky.com/article/zamenitelnost-ochrannych-znamek
Coz by do budoucna jiste problemy skutecne prinest mohlo. Nicmene si myslim, ze drobna modifikace ve smyslu rozsireni nazvu by byla urcite lepsi nez doplneni koncovky ".cz".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 5. 2012 15:06
Dobrý den,
chtěl bych si vytvořit ochrannou známku, ale v online databázi úřadu průmyslového vlastnictví jsem zjistil, že stejný anglický název je již zaregistrovaný s tím rozdílem, že já mám název v množném čísle, čili na konci s písmenem "s" navíc (příklad. kid vs kids). Ze 3 tříd, které chci registrovat bychom měli jednu společnou, ale z názvu je patrné, že oba podnikáme ve stejném oboru. Proto se chci zeptat jestli by to mohl být do budoucna problém a jak se mu vyhnout jiným způsobem než úplnou změnou názvu (modifikace, přidání .cz na konci, apod.).
Předem děkuji za jakoukoli odpověď!
Přeji hezký den,
Bohumil Staněk