Re: Výplatní termín do pracovní smlouvy
Ne vedoucí a není to jen pocit, ale nutnost.Mají tu třeba místo výkonu práce předminulé sídlo firmy, někteří mají sjednáno poskytnutí auta, což už několik let neplatí, apod. To by opravit chtělo, že. Tak to kontroluji celé, když už, ať je to dobře. A směrnice je tu jen k cestovním náhradám.
My ne. A ani by to nešlo ... bych se upsala, protože pro bezmála 200 lidí udělat každý rok dodatky ke smlouvám s výplatními termíny, když navíc každý měsíc máme výplatní termín jinak. :-))
Máme soupis výplatních termínů pro daný kal. rok jako přílohu Kolektivní smlouvy. V lednu je výplata 13., v dubnu 16 a v třeba v červenci až 20 ...
Údaj o výplatním termínu je uveden v § 37 odst. 1 písm. f) ZP a není vyjmenován mezi těmi, ohledně kterých je možný odkaz na právní předpis, KS nebo vnitřní předpis, takže je-li změna, zaměstnanec musí ipísemnou informaci obdržet (odkaz je možný jen u c), d) a e).
Ještě mne napadá, jestli když bude u směrnic list, kde se každý podepíše, že s ní byl seznámen, jestli by to nemohla být ta písemná informace dle §37 odst.1. Chci se vyhnout tomu, aby to bylo uvedeno v PS a udělat to tak, aby to bylo svým způsobem hromadně stejně pro všechny.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
11. 2. 2015 13:52
Prosím o radu: Je nutné v pracovní smlouvě psát, že výplatní termín je např. 18.-tý den v měsíci? Chystám v nové firmě vedoucímu návrhy na změny v pracovních smlouvách zaměstnanců a o výplatách mezd tam ( a ani jinde) nic uvedeného nemají. Myslím §37 1) f) ZP. V předchozí firmě jsme to měli ve směrnici. Je to už nějakou dobu, co jsem za firmu řešila pracovní smlouvy, tak se ptám, jestli to fakt nestačí, když by to bylo jen ve směrnici (kterou bych tady musela napsat) nebo vlastně v nějaké písemné informaci dle §37 odst. 1) předané zaměstnanci. Do pracovní smlouvy mi to nějak nepasuje. Máte to někdo v pracovních smlouvách? Děkuji.