Re: Návrat po rodičovské dovolené
Dobrý den,
jak se mohu bránit, když zaměstnavatel trvá na ukončení pracovního poměru a nebo prodloužení rodičovské na 4 roky? Pohovor mne teprve čeká. Ráda bych nastoupila na plný úvazek do zaměstnání. Je pravda, že zaměstnavatel mne může ukončit PP z důvodu, že v poslední době v jedné vlně propustil 20% zaměstnanců a nahlásil to řádně na Úřadě práce? Ale to dle mých informací neudělal. Jedná se o soukromou firmu.
děkuji za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2015 22:26
Dobrý večer,
ráda bych se zeptala v březnu mi končí 3-letá rodičovská dovolená a začátkem dubna bych se měla vracet do práce.Co mohu požadovat v případě, že zaměstnavatel nenabídne odpovídající pozici v mém případě vůbec nekomunikuje?V lednu jsem oznamila zaměstnavateli, že bych v dubnu ráda nastoupila na plný úvazek .Bylo mi řečeno, že mé místo je obsazené, ale že bych možná mohla nastoupit na jiné, jen se musí dohodnout. Po týdnu mi přišla smska, že to bohužel nedopadlo a ať se obrátím na personální odd. Zřejmě vyšpekulovali, že bychom mohli chtít další dítě, pozice mi byla dobře známa a jsem přesvědčena, že volné místo bych v pohodě zvládla. Od té doby se mnou již nikdo nekomunikuje a z celé situace mám pocit, že maminka po rodičovské není vítána. Zaslala jsem po dohodě s personalistkou životopis.Ve firmě jsem 15 let!V zaměstnání jsem nikdy neměla problémy a práci jsem vykonávala svědomitě.