Dobrý den, mám dotaz k přiznání k DPH. Včera se ke mě dostala opožděná faktura z roku 2014, datum vystavení je 05.12.2014. DPH za prosinec mám samozřejmě dávno udělané. Jak teď postupovat? Udělat opravné za prosinec nebo můžu fakturu dát do DPH za leden 2015? Pokud se mi nějaká faktura opozdí během roku, tak dám do DPH následující měsíc, ale v tomto případě, kdy bude faktura spadat do roku 2014 a DPH uplatním až v roce 2015, to mi přijde dost kostrbaté. Díky za názory a zkušenosti.
Re: Již hotové DPH
Ještě doplním, že DPH si uplatníte v měsíci doručení (pokud byla doručena v únoru tak DPH za 2/2015), pokud to není fa v přenesené daň.povinnosti.
Re: Již hotové DPH
Plno názorů a zkušeností najdete v historii na tomto foru. Řešeno v průměru 1-3 x týdně. Na začátku ledna i vícekrát. Přeji hezký den
17. 2. 2015 10:05
Dobrý den,
mám dotaz k přiznání k DPH. Včera se ke mě dostala opožděná faktura z roku 2014, datum vystavení je 05.12.2014. DPH za prosinec mám samozřejmě dávno udělané. Jak teď postupovat? Udělat opravné za prosinec nebo můžu fakturu dát do DPH za leden 2015? Pokud se mi nějaká faktura opozdí během roku, tak dám do DPH následující měsíc, ale v tomto případě, kdy bude faktura spadat do roku 2014 a DPH uplatním až v roce 2015, to mi přijde dost kostrbaté. Díky za názory a zkušenosti.