Re: Proplacení dovolené
A mám na to nárok?Se zamestnavatelem nemáme moc dobrý vztah a on mi to nebude chtít vyplatit, tak bych potřebovala nějaký argument...
PP trval v roce 2014 10 měsíců a "odpracovala" jste víc jak 60 dnů. Nárok na 16,5 dne (při 20 dnech ročního nároku), jestli bude krácení o 1/12 záeží na přesném datu nástupu na MD, je to kolem 100 zameškaných dnů. Bez přesného data konce MD nelze určit nárok na letošní dovolenou, bude-li MD + čerpaná loňská dovolená víc jak 60 dnů, máte celoroční nárok.
Že se MD počítá jako doba odpracovaná je § 216, že vám musí vyhovět, když včas požádáte je § 217 a že v takovém případě nekrátí za následnou RD je § 223.
Musíte požádat tak, abyste nastoupila na dovolenou bezprostředně po skončení PPM, teprve po vyčerpání dovolené si sjednáte rodičovskou dovolenou. Upozorňuji, že Rodičovský příspěvek (dávky sociální podpory), můžete začít pobírat hned po skončení mateřské, tedy souběžně s čerpáním řádné dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2015 13:12
Dobrý den,
od 1.října 2013 do 28.2.2014 jsem byla na pracovním úřadě. Od 1.3. 2014 jsem nastoupila do práce bez zkušební lhůty.Pracovala jsem tam 2 měsíce (mezitim jsem otěhotněla) a od 1.5.2014 jsem byla na nemocenský až do půlky září 2014 kdy jsem nastoupila na mateřskou.Mám nárok o proplacení dovolené?
Děkuji za odpověď
Ulrichová