Re: Nárok na dovolenou
ze zákona na to nárok není. Vy byste dala ze svého 1,5 dne dovolené ? může jí je dobrovolně dát zaměstnavatel, ale ne mzdová účetní
Re: Nárok na dovolenou
Děláte si legraci ? Mzdová nemůže rozhodovat o tom, zda zaměstnavatel bude mít vyšší náklady na zaměstnance. Kdybyste byla vy zaměstnavatelem, tak by vám také nebylo jedno, jestli platíte navíc něco, co nemusíte a navíc na základě rozhodování někoho jiného. Prostě každý má svá práva i povinnosti a právem mzdové účetní rozhodně není rozhodovat o poskytování čehokoliv nad rámec zákona. Navíc, zde je patrné, že zaměstnavatel nehodlal dovolenou za ten měsíc poskytnout, protože uzavřel PP až od 2. dne. Kdyby chtěl poskytnout, tak uzavřel od 1. dne v měsíci, takže celá tahle debata je zbytečná, protože zaměstnavatel svou vůli jasně vyjádřil už při uzavření pracovního poměru a zaměstnancům nepřísluší o tom polemizovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stačilo pár úprav posudků pro invaliditu v počítači a lidé získali dávky
Kolové nápoje: Od lékárnických tajností k miliardovému marketingu
Pracujícím důchodcům se zas bude zvyšovat penze, sleva na pojistném jim navíc zůstane
Jediná chyba v přehledu může znamenat zbytečné tisíce navíc
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
18. 2. 2015 7:44
Prosím o kontrolu, zaměstnankyně nastoupila 2.6.2014 má týdenní úvazek 40 hodin a základní roční nárok dovolené je 20 dnů.
když si spočítám 1/12 z 20 a násobím odpracovanými 7 měsíci vyjde mi nárok na dovolenou v délce 11,5 dne. Program mi ale vypočítal 10 dnů. Můžete mi to někdo zkontrolovat jsem z toho teď úplně vedle. Absenci paní neměla žádnou odpracovala 153 dnů.
Díky Katka