Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2015 9:26
Dobrý den,
prosím zkušenější o pomoc, jsem už na krupici z potvrzení pro banku...chtějí potvrdit čistý roční příjem (bez přídavků na děti) za poslední a předposlední zdaňovací období...tak předpokládám, že přídavkama na děti je myšleno daňové zvýhodnění, které zam-nec samozřejmě pobíral (na dvě děti), poslední zdaň. období je 2014, předposlední 2013, to je mi jasné...jen nevím, když koukám do mzdového listu, co mám od čisté mzdy odečíst...jen daňový bonus nebo musím přepočítat veškeré mzdy, jak by vypadaly, kdyby se daňové zvýhodnění neuplatňovalo? Zam-nec má za rok 2014 ČM 198836, daňové bonusy 8583, daňové zvýhodnění na dvě děti 26808...děkuji za jakýkoliv podnět...
Dále jsem se v historii dotazů dočetla, že "hrubý roční příjem bez pojistného" vyplňujete jako hrubou mzdu, nic neodečítáte...je to tak?
Děkuji za pomoc