Úvěr za účelem převodu členských práv, zaměstnanec >>doložil doklad, že je členem družstva + nájemní >>smlouvu. >>Několi let uplatňoval odečet úroků... Manželé se >>rozvedli, v bytě zůstala bydlet bývalá manželka a >>zletilé >>děti pána. Můžu mu v ročním zúčtování odečíst úroky? >>Mockrát děkuji všem za pomoc. Ty úroky, ach jo! > >ZDP § 15 / 3 >g) úhrada za převod podílu v obchodní korporaci jejím >členem uskutečněná v souvislosti s převodem práva >nájmu nebo jiného užívání bytu, > >Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 >písm. d), f), g), může být základ daně snížen pouze ve >zdaňovacím období, kdy poplatník byt v nájmu nebo v >užívání, jednotku, která nezahrnuje nebytový prostor >jiný než garáž, sklep nebo komoru, rodinný dům nebo >bytový dům získaný podle odstavce 3 písm. d), f), g) užíval >k vlastnímu trvalému bydlení nebo k trvalému bydlení >druhého z manželů, potomků, ...... > >To jsem si také přečetla, ale nejsem z toho moudrá..... Řekla bych, že uplatnit mohu...bydlí děti. Ale mám zkoumat, zda je stále členem družstva? V okamžiku prvního uplatnění byl (poprvé vše doložil....).
20. 2. 2015 10:34
Úvěr za účelem převodu členských práv, zaměstnanec
>>doložil doklad, že je členem družstva + nájemní
>>smlouvu.
>>Několi let uplatňoval odečet úroků... Manželé se
>>rozvedli, v bytě zůstala bydlet bývalá manželka a
>>zletilé
>>děti pána. Můžu mu v ročním zúčtování odečíst úroky?
>>Mockrát děkuji všem za pomoc. Ty úroky, ach jo!
>
>ZDP § 15 / 3
>g) úhrada za převod podílu v obchodní korporaci jejím
>členem uskutečněná v souvislosti s převodem práva
>nájmu nebo jiného užívání bytu,
>
>Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3
>písm. d), f), g), může být základ daně snížen pouze ve
>zdaňovacím období, kdy poplatník byt v nájmu nebo v
>užívání, jednotku, která nezahrnuje nebytový prostor
>jiný než garáž, sklep nebo komoru, rodinný dům nebo
>bytový dům získaný podle odstavce 3 písm. d), f), g) užíval
>k vlastnímu trvalému bydlení nebo k trvalému bydlení
>druhého z manželů, potomků, ......
>
>To jsem si také přečetla, ale nejsem z toho moudrá..... Řekla bych, že uplatnit mohu...bydlí děti. Ale mám zkoumat, zda je stále členem družstva? V okamžiku prvního uplatnění byl (poprvé vše doložil....).