Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
23. 5. 2012 9:01
Dobrý den,
mám dotaz ohledně přivýdělku při zaměstnání. Chtěl bych nabízet služby v oblasti IT (softwarový servis, případný nákup komponentů a jejich následný prodej buď ve formě celé PC sestavy nebo i jednotlivých samotných komponentů), dále pak služby ohledně tvorby Grafiky, Webových aplikací apod.
Nejlepší by asi na toto byl živnotenský list a vedlejší výdělečná činost, to mě samozřejmě ihned napadlo, ale vím že se tomu nebudu plně věnovat a kvůli pár stovkám měsíčně se pouštět do živnosti? Nejsem moc zběhlý v legislativě a jsou pro mě strašákem daně, sociální a zdravotní poplatky a další povinosti s tím spojené. Jsou i nějaké jiné možnosti jako např. dohoda o provedené práce nebo tak něco? Nebo máte nějaký jednoduchý popis povinností, které je třeba si hlídat a jak postupovat aby bylo vše OK?