Re: Proplacení dovolené
A jak jste na to přišel? Dle ZP § 212(2) Poměrná část dovolené činí za každý celý kalendářní měsíc nepřetržitého trvání téhož pracovního poměru jednu dvanáctinu dovolené za kalendářní rok.
Takže podle toho kolik je ve firmě náro za rok. Pokud základ 20 dní, tak máte správně 1,5 dne, který by vám měl být proplaceb s poslední mzdou.
Re: Proplacení dovolené
řekla bych že neuvádíte správný paragraf
§ 214
Zaměstnanci, jemuž nevzniklo právo na dovolenou za kalendářní rok ani na její poměrnou část, protože nekonal v kalendářním roce u téhož zaměstnavatele práci alespoň 60 dnů, přísluší dovolená za odpracované dny v délce jedné dvanáctiny dovolené za kalendářní rok za každých 21 odpracovaných dnů v příslušném kalendářním roce. Ustanovení § 212 odst. 1 věty druhé platí i zde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2015 14:38
Dobrý den
chtěla bych se zeptat, zda vůbec a v jaké výši mi bude proplacena dovolená. Nastoupila jsem 1. 1. 2015 do zaměstnání a 19. 2. 2015 se mnou byl ukončen pracovní poměr ve zkušební době. Podle mne bych měla mít nárok na 1,5 dne dovolené, ale možná se pletu a nevím jak zjistím, kolik za ni dostanu.