Re: Nadbytečnost a nárok na nemocenskou
Výpověď dohodou neexistuje, takže jen Vy nyní víte, jak vlastně Váš pracovní poměr skončí.
Pokud podepíšete dohodu o skončení PP a Váš PP skončí 28.2., pak při onemocnění 2.3. nebudete mít nárok na zpacení prvních 14 dnů nemoci formou náhrady mzdy podle § 192 ZP, neboť ta přísluší jen za trvání PP.
Pokud dostanete výpověď, poběží Vám výpovědní doba (dvouměsíční, nemáte-li ve smlouvě delší) a pak byste při onemocnění 2.3. dostal/a náhradu mzdy za nemoc, protože PP by v tu dobu ještě trval.
Re: Nadbytečnost a nárok na - doplnění
Budete mít nárok až na Nemocenské od 15. dne nemoci, které vyplácí OSSZ.
Ano, budete mít nárok na podporu v nekrácené výši, ale její pobírání Vám bude odsunuto až na dobu, kdy vyčerpáte ZÁKONNÉ odstupné - pokud máte ze zákona nárok na tříměsíční odstupné a zaměstnavatel Vám dá 5 měsíců odstupného, dostanete podporu po 3 měsících. Samozřejmě za Vás bude ÚP platit po celou dobu zdravotní pojištění.
Není tomu tak,že bych si nemoc vymyslela a naplanovala, ale delší dobu mám zdravotní problémy a hrozí mi operace, ale kvůli obavy ze ztráty zaměstnání jsem si nemocenskou nikdy nedovolila vzít....jen pro objasnění,že nepatřím mezi ty co nemocenskou zneužívají...ale v případě,že člověk přijde o práci...věřte mi,že bych raději měla práci než byla na nemocenské.
Ještě jednou děkuji Ive za informace.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
21. 2. 2015 20:10
Prosím o informaci...pokud k 28.2.2015 dostanu výpověď dohodou pro nadbytečnost a 2.3.nastoupím na nemocenskou- budu mít nárok na náhradu mzdy za prvních 14 dní a následně na nemocenské dávky,když jsem v ochranné lhůtě? Předem děkuji za Vaše odpovědi.