Re: RZD - základní sleva na poplatníka
co vám není jasného na větě "SLEVA NA POPLATNÍKA SE NIKDY NEKRÁTÍ" ? ano, má nárok na slevu 24.840 Kč. Dokonce i když v lednu umře, má nárok ještě na celý rok slevy
sleva na poplatníka je jediná sleva, která se nekrátí, na kterou je celoroční nárok. Jak jsem psala, i v případě smrti. Pro všechny ostatní slevy a daňová zvýhodnění musí být splněny nějaké podmínky. Např. daňové zvýhodnění na dítě - až od měsíce, kdy se narodilo, když neuplatňuje nikdo jiný, svěřené do péče, dítě druhého z manželů nebo vlastní, společná domácnost, alespoň 1/2 min.mzdy/měsíc,od 18 let - potvrzení o studiu. Ale nekrátí se, když je zaměstnanec v evidenci na ÚP, za tu dobu se naopak, pokud splňoval podmínky, daňové zvýhodnění na dítě doplatí v RZD.
Paní Renato moc děkuji za pěkné vypsání. Dělám to prvně a tak nechci způsobit chyby. Mám přečteno co se dá:-) ale nebyla jsem si jistá pokud je na MD- výdělek od OSSZ tak jestli mohu za ty měsíce uplatnit jak na poplatníka tak na dítko. V tom jsem si tedy vůbec jistá nebyla..:-( a jak jste se zmínila o úmrtí. Když zaměst.. umřel v 04/2014 tak mohu udělat RZD ? opět děkuji za Váš čas
ne,nemůžete mu udělat RZD, nemohl vás o něj požádat, když umřel. Jeho manželka může podat DP a uplatnit mu slevu za celý rok.
Od OSSZ nepobírá výdělek, do limitu 51 tis se počítá pouze zdanitelná mzda, takže pokud v roce 2014 měla zdanitelnou mzdu 51 tis...
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
23. 2. 2015 11:00
Dobrý den,
když nastoupí zaměstnanec v průběhu roku a předtím byl v evidenci ÚP bez příjmu - uplatním mu úlevu jen od měsíce kdy nastoupil, nebo za celý rok má nárok?
Děkuji za upřesnění. FL.