Zrušení ve zkušební době

• (neregistrovaný)

24. 2. 2015 17:13

dobrý den, vím, že se to tu probíralo mnohokrát, ale budu posílat první zrušení ve zkuš.době a mám obavy,tím spíše, že doručování v ZP není zcela jednoznačné, ráda bych s vámi zkonzultovala. Zaměstnanec poslal neschopenku od 15.2., 2.3.mu pošlu zrušení ve zkuš.době na dodejku výhradně do rukou adresáta, prac.poměr skončí převzetím, odmítnutím atd. Pošlu se zkrácenou dobou úložnosti, pošta má 15 kal.dnů bohužel ZP hovoří o 10 pracovních dnech, tady vidím možná zádrhel a obávám se, že ta doba přetáhne i konec zkušební doby, ale to by snad neměl být problém, protože o dobu celodenních překážek v práci, pro které zaměstnanec nekoná práci v průběhu zkušební doby a o dobu celodenní dovolené se zkušební doba prodlužuje... někde jsem četla výklady, že o kalendářní, já se domnívám, že o pracovní. Mám si na něco dát pozor u té pošty a vůbec ?? Nejlepší by bylo asi osobní doručení, ale to nepřichází v úvahu, moc děkuji za každou radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 2. 2015 18:26

klatt (neregistrovaný)

Re: zrušení ve zkušební době
      Zrušení v ZD můžete poslat i dříve než 2.3.2015. Ano, ZD se prodlužuje o kal. dny.

• 24. 2. 2015 18:53

bet (neregistrovaný)

Děkuji, klatt, víte jistě, že mohu poslat dříve ? kdysi jsem opět četla, že ne, ale stále se vše mění. vy píšete, že se ZD prodlužuje o kal.dny, já se domnívala, že o pracovní dny ...?

• 24. 2. 2015 19:45

klatt (neregistrovaný)

ZP, §35, odst. 4 řeší prodloužení ZD. V jiných odb. článcích jsem dohledala, že máte pravdu. Prodlužuje se jen o prac. dny. Za svůj omyl se omlouvám.
      Odeslání zrušení - ZP říká, že jej nesmíte zrušit v době prvních 14 dnů trvání DPN. To neznamená, že zrušení nesmíte ale v té době odeslat s datem skončení PP po uplynutí lhůty DPN. Aspon tedy myslím, třeba se vyjádří někdo jinak...

• 24. 2. 2015 20:03

bet (neregistrovaný)

děkuji za vaši odpověď, myslím, že mohu poslat dříve, ostatně když podám v pátek, dojde mu v pondělí a to je (pro jistotu :) i po 14 kal.dnech nemoci. v oznámení o zrušení nebudu uvádět datum ukončení a PP bude zrušen doručením atd. děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).