Proč by maminka na mateřské a rodičovské dovolené (3 roky, v přípdě více dětí násobek 3 let) nemohla ze záliby upéct 300 dortů? Fotografie mohla pořídit během několika let.
Lidé kupující výrobky "amatérských" cukrářek/pekařek si pravděpodobně jsou rizika vědomi. Klientelu to podle mého názoru profesionálním provozovnám neubírá, neboť tito kupující "jdou za nižší cenou", kdyby měli za dorty zaplatit více, upečou si je sami.
Já jsem to vždycky střídala. Když jsem měla málo času, nebo když nešlo o zvlášť významnou událost, kupovala jsem hotové výrobky. Když mi na události obzvlášť záleželo, napekla jsem sama.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 5. 2012 8:55
Dobrý den,zajímalo by mne jak oficiálně postupovat proti čím dál více se rozmnožujícím případům načerno pečících cukrářek?Jejich drzost už nezná mezí!Inzerují oficiálně na internetu s tím,že presentují jen své "hoby" výrobky.Přitom při jakémkoli jejich oslovení naprosto otevřené a nezkrývaně nabízejí kompletní cukrářské výrobky k výrobě a prodeji...Na svých facebookových profilech mají často i 300ks fotek svých cukrářských výrobků.Ať mi nikdo neříká,že nějaká maminka si koníčkem upeče 300ks dortů?!
Vlastním několik let cukrářskou výrobu o velikosti 15ti zaměstnanců.V naší výrobě se střídá jeden kontrolní orgán za druhým.Všichni přísně dohlížejí,zda dodržuji veškerá zákonem nařízená ustanovení.Naší výrobu navštěvují i dvě složky kontrolních orgánů dohlížejících na hygienu výroby,které si při každé další návštěvě stále vymýšlejí nové zásahy do výroby,které mi soustavně vytahují nemalé peníze z firemního účtu!Před několika lety jsem musela naráz investovat velikou finanční částku do nerez vybavení celé naší výroby,na což jsem si tenkrát musela vzít úvěr,který dodnes splácím,abych splnila přísná nařízení a výrobnu mohla dále provozovat...To vše se samozřejmě musí promítnout do ceny našich výrobků.Ovšem doma načerno pečící cukrářky nic nesplňují,nedodržují a nikdo je nekontroluje.Dokonce ze své činnosti ani neodvádějí daně!!!Vytváří nám tedy nekalou konkurenci,které se nedá běžně bránit.Kdyby měly svojí činnost oficiálně přihlásit,tak by své výrobky také musely vyrábět za jiné prodejní ceny!Protože by to už nemohly vyrábět někde doma v kolikrát silně nehygienických podmínkách!Poraďte mi prosím,jak zamezit takovémuto jejich jednání,které poškozuje výrobny po celé naší republice!Děkuji Vlaďka