Roční vyúčtování - daňový bonus

• (neregistrovaný)

9. 3. 2015 10:31

Prosím o radu, zaměstnankyně, od 01.07.2014 předtím vedena na ÚP, odpočet na dvě děti ... vychází daňový bonus každý měsíc. Jedná se mi o vyúčtování daní, zda se za každé dítě odpočítává celá roční částka tj. 13.404,- Kč 2x nebo jen za 7-12/2014 a rovněž za zaměstnankyni za celý rok 2014 24.840,- Kč nebo jen za 7-12/2014. Jde o to, že pokud by to tak bylo vrací se jí ještě hodně peněz, což si nejsem jista zda je správně. Mnohokrát děkuji za odpovědi....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2015 10:36

jasná. (neregistrovaný)

Re: Roční vyúčtování - daňový bonus
      Sleva na poplatníka je vždy za celý rok, nikdy se nekrátí, takže bude 24 840,-Kč.
      Pokud se jedná o vyživované děti ve společné domácnosti a nikdo je žáden měsíc v r. 2014 neuplatňoval, pak je uplatníte za celých 12 měsíců (za předpokladu, že máte veškerá potřebná potvrzení).

• 9. 3. 2015 10:58

Georgia (neregistrovaný)

Moc děkuji ... s tím poplatníkem jsem si to myslela, u dětí nebyla jsem si jista, jedno je školkou povinné a druhé má potvrzení o studiu. Odpočet na ně uplatňovala u nás jen ona je samoživitelka. Jde mi o to, že i když jí byl vyplacen daňový bonus v každém měsíci, i tak po odpočtu těchto celých "částek" vychází celkem velká suma, která byla se jí měla zaplatit... v online kalkulačkách mi to vychází podle zadaných měsíců pouze ....

• 9. 3. 2015 11:02

jasná. (neregistrovaný)

A je její příjem za r. 2014 alespoň 51 000,-Kč? Pokud by nebylo, nešly by daňové bonusy uplatnit.

• 9. 3. 2015 11:28

Georgia (neregistrovaný)

Ano byl

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).