Re: Roční vyúčtování - daňový bonus
Sleva na poplatníka je vždy za celý rok, nikdy se nekrátí, takže bude 24 840,-Kč.
Pokud se jedná o vyživované děti ve společné domácnosti a nikdo je žáden měsíc v r. 2014 neuplatňoval, pak je uplatníte za celých 12 měsíců (za předpokladu, že máte veškerá potřebná potvrzení).
Moc děkuji ... s tím poplatníkem jsem si to myslela, u dětí nebyla jsem si jista, jedno je školkou povinné a druhé má potvrzení o studiu. Odpočet na ně uplatňovala u nás jen ona je samoživitelka. Jde mi o to, že i když jí byl vyplacen daňový bonus v každém měsíci, i tak po odpočtu těchto celých "částek" vychází celkem velká suma, která byla se jí měla zaplatit... v online kalkulačkách mi to vychází podle zadaných měsíců pouze ....
A je její příjem za r. 2014 alespoň 51 000,-Kč? Pokud by nebylo, nešly by daňové bonusy uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
9. 3. 2015 10:31
Prosím o radu, zaměstnankyně, od 01.07.2014 předtím vedena na ÚP, odpočet na dvě děti ... vychází daňový bonus každý měsíc. Jedná se mi o vyúčtování daní, zda se za každé dítě odpočítává celá roční částka tj. 13.404,- Kč 2x nebo jen za 7-12/2014 a rovněž za zaměstnankyni za celý rok 2014 24.840,- Kč nebo jen za 7-12/2014. Jde o to, že pokud by to tak bylo vrací se jí ještě hodně peněz, což si nejsem jista zda je správně. Mnohokrát děkuji za odpovědi....