Re: Exekuce a záloha na mzdu
Tady zase něco nesedí, není důvod neposkytnout zaměstnanci zálohu. A můžou nastat 2 způsoby.
1) Z vyplacené zálohy se srážka neprovede, stane se tak až za celý kalendářní měsíc z následujícího vyúčtování.
2)Zaměstnavatel provede srážku z vyplácené zálohy, při vyplácení vyúčtování provede nový výpočet srážky z celé mzdy za daný měsíc, přičemž potřebnou chybějící částku srazí z vypláceného vyúčtování.
Re: Exekuce a záloha na mzdu
Děkuji za odpověď, takže je v pořádku poskytnout zaměstnanci zálohu a srážku exekuce spočítat bez ohledu na výši zálohy, jako kdyby žádnou neměl? Paní Klímovou považuji za velikou odbornici, tak mě to vyděsilo. Jde pro to najít někde oporu v zákoně?
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 3. 2015 12:18
Dobrý den,
dozvěděla jsem se na školení od Ing. Klímové, že nemohu poskytnout zálohu z pokladny na mzdu zaměstnanci, který má exekuci nebo insolvenci, že mu pak nezbude nezabavitelné minimum.
Nerozumím tomu, když exekuci program počítá z čisté mzdy před tím, než se odečte záloha a já pak zbytek mzdy odešlu na účet. Proč nejde mzdu rozdělit do více částí jako malé zálohy, když si to zaměstnanec přeje a zaměstnavateli to nevadí.
Je pro to nějaká opora v zákoně? Ve kterém paragrafu to mám hledat?
Prosím o radu. Moc děkuji.