Re: Třikrát a dost?
Zvláštní povaha práce může být například pracovní místo závislé na přidělení grantu nebo dotace. Nebude grant, nebude místo - a na zaměstnavateli nelze spravedlivě požadovat, aby tohle místo na dobu neurčitou platil ze svého.
Re: Třikrát a dost?
Důvod podle § 39 by měl být hlavně sezónnost prací (např. my máme vytvořenou směrnici, protože jsme zemědělci a pravidelně přijímáme zaměstnance na sezónu, nejraději samozřejmě ty už prověřené a zapracované). Nedovedu si ale představit důvod ve státní správě. Snad jedině nějakou přechodnou potřebu více pracovníků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 3. 2015 7:57
Dobrý den, prosím o názor. Vím, že od roku 2012 je možné se zaměstnancem uzavřít PP max. 3x po sobě na dobu určitou. Do tohoto se počítá i prodloužení. Kamarádka dělá ve státní správě a poslední - třetí - doba určitá jí letos končí. Jejich personalistka jí však řekla, že dle NOZ je možnost - pokud je to ve směrnicích - uzavřít opětovaně na dobu určitou. Mě se to teda nezdá, přece funguje subsidiarita, ne? Zajímalo by mě , podle čeho jejich personalistka takto usuzuje? vnitřní směrnice přece není nad zákon a já si myslím, že kamarádka by už měla dostat smlouvu na dobu neurčitou. A ještě mě napadá - samoživitelky asi nejsou před výpovědí (ukončení PP) nějak chráněny?. Děkuji předem za názory!