Re: Třikrát a dost?
Zvláštní povaha práce může být například pracovní místo závislé na přidělení grantu nebo dotace. Nebude grant, nebude místo - a na zaměstnavateli nelze spravedlivě požadovat, aby tohle místo na dobu neurčitou platil ze svého.
Re: Třikrát a dost?
Důvod podle § 39 by měl být hlavně sezónnost prací (např. my máme vytvořenou směrnici, protože jsme zemědělci a pravidelně přijímáme zaměstnance na sezónu, nejraději samozřejmě ty už prověřené a zapracované). Nedovedu si ale představit důvod ve státní správě. Snad jedině nějakou přechodnou potřebu více pracovníků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
10. 3. 2015 7:57
Dobrý den, prosím o názor. Vím, že od roku 2012 je možné se zaměstnancem uzavřít PP max. 3x po sobě na dobu určitou. Do tohoto se počítá i prodloužení. Kamarádka dělá ve státní správě a poslední - třetí - doba určitá jí letos končí. Jejich personalistka jí však řekla, že dle NOZ je možnost - pokud je to ve směrnicích - uzavřít opětovaně na dobu určitou. Mě se to teda nezdá, přece funguje subsidiarita, ne? Zajímalo by mě , podle čeho jejich personalistka takto usuzuje? vnitřní směrnice přece není nad zákon a já si myslím, že kamarádka by už měla dostat smlouvu na dobu neurčitou. A ještě mě napadá - samoživitelky asi nejsou před výpovědí (ukončení PP) nějak chráněny?. Děkuji předem za názory!