Výpověď ve zkuš.době a nemocenská

• (neregistrovaný)

10. 3. 2015 11:37

Dobrý den, týden před skončením zkuš. doby jsem nastoupila na nemocenskou. Nyní, po 14 dnech mi dal zaměstnavatel podepsat rozvázání pracovního poměru ve zkuš. době. Nemocenská stále trvá. Řekla jsem, že v nemocenské se žádné úkony neprovádějí a nepodepsala jsem. Je můj postup správný ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2015 11:40

all (neregistrovaný)

Re: výpověď ve zkuš.době a nemocenská
      Není a váš pracovní poměr byl platně zrušen. Zaměstnavatel i zaměstnanec mají ve zkušební době právo pracovní poměr zrušit kdykoliv, bez uvedení důvodu. Zaměstnavatel má jediné omezení, nesmí tak učinit v prvních 14 dnech nemoci. Což on dodržel.

• 10. 3. 2015 12:44

Brabec František (neregistrovaný)

Doplnil bych, že zkušební doba se při nemoci přerušuje a zbytek pokračuje po skončení nemoci. Mohl počkat, až domarodíte, asi potřeboval přijmout někoho na vaše místo, tak to udělal takto. Ale rozhoduje doručení zrušení.

• 10. 3. 2015 13:32

VH

Není pravda, že se zkušební doba nemocí přerušuje, ale o její dobu se prodlužuje. Pokud by se přerušovala, zaměstnavatel by 15. a dalším dnem nemoci nemohl zrušit pracovní poměr, ale musel by vyčkat až jejího ukončení.

• 10. 3. 2015 16:32

Brabec František (neregistrovaný)

Jasně, máte pravdu, zkušební doba trvá a v prvních 14 dnech nemoci se nemůže PP ukončit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).