Re: Provedené RZD a nutnost podat přizná
Jste milá...(klidně ho pošlu za vámi). Ale, píši, že už požádal a byly mu uplatněny odpočty, slevy atd. při zúčtování roční daně v zaměstnání a přeplatek zálohové daně mu byl vypočítán v únorové mzdě! Nějak si nejsem tedy jistá, že bych mohla opět uplatnit např. penzijko .... Podle vás ano?
Děkuji Vám za rady!Ještě jsem se s tímto nesetkala :-),že má už hotové RZD a "zapomněl" na DP. A např.hypotéku jsem u nikoho řešit nemusela... On má hypotéku na bytovou potřebu, trvalé bydliště tam zatím nemá,takže z toho soudím, že nemohu použít odpočet? Děkuji vám za trpělivost!!
Děkuji za vaši starost! Vážně. Přiznání zvládnu, dělám hlavně PO, ale i FO. Jenže jsem se zamotala do té hypotéky, kterou zatím žádná FO neměla, a pronájmu k tomu. Navíc tahám z kamaráda informace po částech...a on má také stále "věcné" dotazy. Děkuji
Mluvíte mi z duše! Tají informace,které by ale cizímu řekli... Snaží se vám "logicky" vysvětlit, proč nemají platit tolik. A jestli jste si jistí, že to tak má být, když "Tonda" v hospodě říkal něco jiného... Snažím se těmto rádoby kamarádům vyhnout, ale občas to nejde..
Děkuji Vám za rady a trpělivost! A za to,že se tu věnujete i ostatním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2015 13:35
Ahoj,
prosím, známý se na mne obrátil, abych mu udělala přiznání pro syna, který si koupil na hypotéku byt a momentálně ho pronajímá... Klasika, vše na poslední chvíli. Bohužel jsem ale zjistila,že syn si v zaměstnání zažádal o zúčtování roční daně, dal jim i potvrzení o penzijku... Holt se o všem "málo" píše, co nadělám. Mám tedy dotaz. Znamená to, že když už má hotové zúčtování, že já mu udělám pouze přiznání s vyplněným příjem a výdaji podle § 9?? Odpočty na hypotéku nemůže udělat, když byt nepoužívá na bydlení..
Děkuji za radu všem!!