Re: Provedené RZD a nutnost podat přizná
Jste milá...(klidně ho pošlu za vámi). Ale, píši, že už požádal a byly mu uplatněny odpočty, slevy atd. při zúčtování roční daně v zaměstnání a přeplatek zálohové daně mu byl vypočítán v únorové mzdě! Nějak si nejsem tedy jistá, že bych mohla opět uplatnit např. penzijko .... Podle vás ano?
Děkuji Vám za rady!Ještě jsem se s tímto nesetkala :-),že má už hotové RZD a "zapomněl" na DP. A např.hypotéku jsem u nikoho řešit nemusela... On má hypotéku na bytovou potřebu, trvalé bydliště tam zatím nemá,takže z toho soudím, že nemohu použít odpočet? Děkuji vám za trpělivost!!
Děkuji za vaši starost! Vážně. Přiznání zvládnu, dělám hlavně PO, ale i FO. Jenže jsem se zamotala do té hypotéky, kterou zatím žádná FO neměla, a pronájmu k tomu. Navíc tahám z kamaráda informace po částech...a on má také stále "věcné" dotazy. Děkuji
Mluvíte mi z duše! Tají informace,které by ale cizímu řekli... Snaží se vám "logicky" vysvětlit, proč nemají platit tolik. A jestli jste si jistí, že to tak má být, když "Tonda" v hospodě říkal něco jiného... Snažím se těmto rádoby kamarádům vyhnout, ale občas to nejde..
Děkuji Vám za rady a trpělivost! A za to,že se tu věnujete i ostatním.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
16. 3. 2015 13:35
Ahoj,
prosím, známý se na mne obrátil, abych mu udělala přiznání pro syna, který si koupil na hypotéku byt a momentálně ho pronajímá... Klasika, vše na poslední chvíli. Bohužel jsem ale zjistila,že syn si v zaměstnání zažádal o zúčtování roční daně, dal jim i potvrzení o penzijku... Holt se o všem "málo" píše, co nadělám. Mám tedy dotaz. Znamená to, že když už má hotové zúčtování, že já mu udělám pouze přiznání s vyplněným příjem a výdaji podle § 9?? Odpočty na hypotéku nemůže udělat, když byt nepoužívá na bydlení..
Děkuji za radu všem!!