Re: Sleva na dani
Zeptat se ji můžu, ale protože v této problematiky nejsem znalí, lehce ze mě udělá blbce. Potřeboval bych vědět, jestli mi v současném zaměstnání ( od 1.2. 2015), můžou odečíst slevu na dani, i v případě, že prohlášení jsem podepsal v lednu u bývalého zaměstnavatele. Je mi jasné, že roční zúčtování si musím potom podat sám a nebo mi je udělat účetní u které budu mít podepsané prohlášení a požádám o něj.
Prohlášení stačí podepsat do 30 dnů od nástupu do zaměstnání a vzhledem k tomu, že jste nenastupoval během měsíce, ale hned 1.2., tak by vám slevu měla dát. Možná to je jen omyl, nebojte se jí zeptat.
Platnost Prohlášení u prvního zaměstnavatele skončila dnem ukončení pracovního poměru.
Pokud jste podepsal Prohlášení u nového zaměstnavatele do 30 dnů od nástupu do zaměstnání a uplatnil jste tam slevu na poplatníka, měla Vám mzdová účetní slevu na poplatníka uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změna hlášení má háček. Všechny formuláře pojišťovnám se podávají dál postaru
Květnové svátky posunou výplaty důchodů
Připravovaná novela stavebního zákona: Znovu a lépe?
Perličky z diskuze účetních k JMHZ
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
19. 3. 2015 19:26
V 31.1. 2015 jsem skončil pracovní poměr u jednoho zaměstnavatele, slevu na dani ve výplatě za měsíc leden mi mzdová účetní uplatnila, k 1.2. 2015 jsem nastoupil do nového pracovního poměru na domu určitou, podepsal prohlášení, v únorové výplatě jsem slevu na dani uplatněnou neměl, nejsem účetní a mám v tom teď pěkný zmatek, jaký měl být správný postup ? Jak by se situace měnila, kdybych měl podepsané prohlášení už v lednu u prvního zaměstnavatele.