Re: společná hypotéka - rozchod
Určitě je dobrý nápad něco sepsat a čím dříve, tím lépe (dokud si oba pamatujete, jak co bylo). Ale tady lítají takové peníze, že bych nelitovala pár stovek a šla za právníkem hned, než lovit zaručené rady na internetu. Né že by tu nebyli odborníci, ale tohle se vám na pár odstavců nevejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
20. 3. 2015 14:51
Dobrý den,
s přítelem jsme si vzali hypotéku na byt. Já jsem dala počáteční vklad 400tis., abychom neměli 100%hypotéku. Mám to na výpisu z účtu.
S přítelem jsme se rozešli a on se rozhodl, že v bytě zůstane a hypotéku bude platit dál sám. Já se z hypotéky vyvázat nemůžu, protože jemu by banka při přepočítání hypotéku nedala. Takže byt bude pořád psaný na nás oba.
Chtěla bych u právníka nějak sepsat, že jsem vložila do bytu 400tis. a dále, kolik jsem i splatila bance (platíme hypotéku na polovinu, ale já jsem peníze posílala příteli na účet a on to platil pak celé ze svého účtu). Je možné něco takového sepsat? Bude to mít do budoucna, kdy si třeba bude chtít přepsat přítel byt sám na sebe, nějakou moc v tom, že po něm budu chtít zaplatit mnou vložené peníze do bytu?
Nebo existuje jiná možnost, jak se "pojistit", abych v budoucnu o vložené peníze nepřišla?
Díky moc.
S pozdravem
Michaela