Zůstatková cena

• (neregistrovaný)

1. 4. 2015 10:23

V r. 2013 byl prodán osobní automobil, vyřazení zaúčtováno, 1/2 odpis zaúčtován, ale zůstatková cena nezaúčtována (po převzetí účta jsem na to po kontrolách přišel, stalo se, že nebylo zaúčtováno..).
    Jedná se o cca 140 000. V r. 2013 byla společnost ve ztrátě, danová povinnost byla 0., společnost vlastně poškodila sama sebe a navíc se jedná o "fiktivní" (nenapadá mě lepší výraz) daňově účinné náklady není ani duplicita , není neoprávněné účtování
    Chtěl bych to uvést do správného stavu, ale mám několik otázek, kde nemám zcela jasno:
    stále platí, že si společnost může určit výši "významné" částky sama ve svých vnitřních směrnicích ?
    mohu to "zlikvidovat výsledkově", vím, kde chyba vznikla a jak je velká, nebo se musím striktně držet vyhlášky 500/2002 a provést to pouze rozvahově ?
    musím v každém případě podat dodatečné přiznání ?
    V roce 2014 je společnost v zisku..

Účto je samozřejmě uzavřeno, VH odsouhlasila, na různých forech jsou popisovány a rozebírány případy zvýšení nebo snížení daňové povinnosti, ale nikde jsem nenašel náznak řešení pro výše popsané..
    Děkuji za pomoc..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).