Podpora v nezaměstnanosti po RD

• (neregistrovaný)

10. 4. 2015 9:41

Dobrý den.

Řeším nyní se svým zaměstnavatelem návrat do práce po RD. Jelikož mé místo bylo zrušeno, ukončíme pracovní poměr dohodou s uvedením na příslušný paragraf ohledně zrušení části zaměstnavatele a uvedením výše odstupného.
    Poté se budu hlásit na ÚP. Poradí mi někdo, abych dostala podporu z průměrného výdělku u zaměstnavate, co musím splnit, abych byla důchodově pojištěna? Je třeba splnit příjem v určíté částce (např. vyplacena mimořádná odměna) nebo odpracovat např. několik dnů (1,2,10)? Toto jsem se nikde nedočetla.

Děkuji.
    Ája

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 4. 2015 10:56

jasná. (neregistrovaný)

Re: podpora v nezaměstnanosti po RD
      Nepodepisujte dohodu. Pokud bylo místo zrušeno, musí vám zaměstnavatel dát výpověď. Výpovědní doba vám bude stačit na to, abyste měla podporu spočítanou z pravděpodobného výdělku.

• 10. 4. 2015 11:13

Ádelka (neregistrovaný)

A i když budu v době výpovědi doma (zaměstnavatel pro mne nebude mít práci) a budu pobírat náhradu mzdy?

Děkuji.

• 10. 4. 2015 12:19

jasná. (neregistrovaný)

Pokud bylo vaše místo zrušena, pak vás zaměstnavatel musí po dobu výpovědní doby nechat doma a budete pobírat náhradu mzdy. Pro účely podpory je to bráno jako odprac. doba, podpora se bude počítat z pravděpodobné čisté mzdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).