Re: HPP + DPP
>Dobrý den,
>když mám zaměstnance na HPP, ale má přesčasy nad 8
>hodin týdně, tudíž má i DPP,
Prosím o vysvětlení " tudíž má i DPP "
ale i tam si vydělal ještě
>nad 10 000,- Kč. Nechci mu to zdaňovat. Dá se mu zbytek
>peněz dát jako jednorázová odměna? I když je to více
>měsíců za sebou?
Přesčasy má u HPP, ale dala bych je k DPP. Bohužel to vychází na tolik, že přesáhl 10 000,- Kč u DPP.
Jde mi právě o to, abych nemusela odvádět ZP a SP i u DPP, zaměstnanec je tím znevýhodněn. Mohu ten rozdíl dát do odměn k HPP?
To je celé nějaké zmatené.
Jestli že má u vás PP a zároveň DPP nad 10000,-, tak zaplatíte SP a ZP stejně tak z PP i DPP bez ohledu na to, z čeho mu dáte odměny. Nechápu čemu se chcete vyhnout.
Už ona věta ...když mám zaměstnance na HPP, ale má přesčasy nad 8 hodin týdně, tudíž má i DPP, ale i tam si vydělal ještě nad 10 000,- Kč.,nechci mu to zdaňovat....
je nesmyslná.
Vypadá to jako byste na těch 8 hodin přesčasů u PP chtěla sepsat druhou DPP a myslíte si, že by se z té odměny neplatilo ani SP ani ZP a ani by se nedanila, což je nesmysl.
Všechny příjmy u jednoho zaměstnavatele se musí danit dohromady, stejně tak se sčítají všechny DP u jednoho zaměstnavatele v měsíci a pokud se překročí 10000,- jsou odvody na SP i ZP.
Jéžiš vy jste nechápavý :) . U HPP má hafo přesčasů, tak vymysleli, že to neudělají jako přesčasy, ale DPP, aby neplatili SP a ZP. Jenže jim to přelezlo 10000, tak vymýšlejí dál.
Asi takhle: Daně zaplatíte ze všeho, SP a ZP z HPP a z DPP pokud bude nad 10000 měsíčně. Odměny se chovají stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
12. 4. 2015 11:39
Dobrý den,
když mám zaměstnance na HPP, ale má přesčasy nad 8 hodin týdně, tudíž má i DPP, ale i tam si vydělal ještě nad 10 000,- Kč. Nechci mu to zdaňovat. Dá se mu zbytek peněz dát jako jednorázová odměna? I když je to více měsíců za sebou?