EXEKUCE u nové zaměstnance - moc prosím

• (neregistrovaný)

12. 4. 2015 20:55

Dobrý den,
    zpracovávám externě mzdy jedné firmě. V současné době přijali nového zaměstnance a protože jsem se s tím ve své praxi zatím nesetkala, tak si s tím nevím rady, proto moc prosím o pomoc a radu.
    Tak ten nový zaměstnanec je oficiálně ženatý s trvalým bydlištěm v místě "X", manželka (zatím) s trvalým pobytem v místě "Z". Současně má zaměstnance přechodné bydliště v místě "A", kde žije s přítelkyní a má s ní nezletilé dítě (je uveden v rodném listě). A najednou začaly chodit do datové schránky exekuční výměry a žádosti o součinnost. Co jsem se dozvěděla, tak má cca 18 exekucí!!! a zatím jich došlo 5.
    Jak budu postupovat při určování přednostní pohledávky a koho budu započítávat do vyživované osoby? Už teď jsem z toho docela zmatená a bojím se, abych někde něco neprošvihla nebo nepokazila. Děkuji předem za rady a názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2015 21:05

Kara (neregistrovaný)

Re: EXEKUCE u nové zaměstnance - moc pro
      Já bych dala manželku a všechny jeho vlastní malé nebo studující děti.

• 12. 4. 2015 21:30

majk.a (neregistrovaný)

Manželku dáte jen pokud nepřesahuje roční příjem určený zákonem, u dětí potřebujete soupis vyživovacích povinností a upřednostňujete exekuce o té první co vám přišly exekuční výměry postupně

• 12. 4. 2015 22:21

RenataH (neregistrovaný)

Pravdu má Kara - manželku dáte, ať je její příjem jakýkoliv. je to prostě manželka a manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost. Děti jeho vlastní.
      měl dodat zápočťák, na kterém by měly být exekuce v pořadí, v jakém je budete srážet

• 13. 4. 2015 9:51

Kara (neregistrovaný)

Ten výdělek manželky si Majk.a asi popletla s možností uplatnění daňové slevy na manželku. A pak jsem neporozuměla tomu soupisu vyživovacích povinností u dětí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).