Re: Zrušení PP ve zkušební době
Zkušební doba se neprodlužuje
ve zkušební době § 66 ZP se prac. poměr může zrušit bez udání důvodu, ale pozor na odst. 2
prac. poměr skončí dnem doručení zrušení -
Dobrý den paní VH, takže neomluvená absence patří do dob, o které se zkušební doba prodlužuje :-)
Raději se zeptám polopatě.
Tedy v mém původním dotazu, pokud zaměstnanec přestal chodit do práce od 18.3. a nijak nereagoval a zaslané zrušení ve zkušební době si převzal 8.4. (dodejka). Je toto v pořádku ve zkušební době??? Děkuji
Já jsem vycházela z věty - Tedy v březnu neomluveno, nepřišel 18-31.3. - 10 dnů. Ale možná máte pravdu, že nechodí do práce pořád, jinak by mu asi neposílali ukončení dodejkou, ale předali na pracovišti.
Ať tak, či onak, tazatelka to má v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
13. 4. 2015 14:51
dobrý den,
V pracovní smlouvě je uvedeno:
Pracovní poměr vzniká dnem: 01.01.2015
Zkušební doba se sjednává na dobu 3 měsíce po dni vzniku pracovního poměru.
A nastala tato skutečnost, zaměstnanec přestal chodit do práce od 17.3. a ne telefony nereagoval. Jednatel mu poslal
zrušení PP ve zkušební době, které bylo posláno dne 27.3. ale převzato zaměstnancem až dne 8.4. Nevím zda je to takto možné??
Dle mého názoru se zkušební doba neprodlužuje o neomluvenou absenci? Nebo je to jinak??
A jak tuto nepříjemnou situaci teď vyřešit?
Pokud se zaměstnanci pošle zápočtový list k 8.4.2015, tak toto dle mě může napadnout?
Prosím o vyjasnění této situace, jak toto co nejlépe a správně vyřešit? Už opravdu nevím, jak dál... :-(
Děkuji za jakoukoliv radu či pomoc. Pěkný den