Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2015 13:35
Dobrý den, jsem 51 letá laborantka s ID 2.stupně. Zaměstnavatel mi umožňuje práci v režimu nepřetržité nepravidelné pracovní doby s kombinací služeb na dvou pracovištích. Zde pracuji na plný úvazek s tím, že mám po nepsané domluvě s kolegyněmi i vedoucí pracoviště jisté úlevy vzhledem ke zdravotnímu stavu-jsem před TE. Nyní mi aktuálně hrozí převedení na jiný pracovní úvazek a to na jednosměnný provoz na témže pracovišti pod záminkou zhoršeného zdr.stavu. Náplň práce je naprosto totožná s dřívějším stavem, ale prostě na tomto úseku chybí síla, která by zde jistila dennodenní provoz. Takže práce bude co se týká zátěže úplně stejná, ale ve výsledku budu mít tím, že již nebudu sloužit i na detašovaném pracovišti v rámci původní smlouvy a nepřetržitého provozu výrazně méně peněz. Navíc jistá pestrost práce dřívější mému zdravotnímu stavu optimálně vyhovovala-zde budu pouze sedět, což mi výrazně zvýší bolesti a extrémně oslabí svalový korzet kolem kyčle, což může po operaci být problém-hrozí uvolnění náhrady. Vyhovuje mi chvíli sedět a chvíli chodit. Závodní lékařka má jiná hodnotící kritéria a co vyhovuje mně, na to nebere z pozice autority zřetel. Je ale pravdou, že nemohu v rámci běžné pracovní doby jen pouze sedět a už vůbec ne osm hodin zas jen chodit, což je zde normální při běžném provozu. Mohu se bránit proti rozhodnutí lékařky, a co zaměstnavatel v tomto případě může? Děkuji za Váš čas a odpověď.