Nástup po RD do zaměstnání

• (neregistrovaný)

15. 4. 2015 11:04

Dobrý den,
    prosím, mám tu ještě pro mě novou situaci...

Zaměstnankyně nastoupila po RD do zaměstnání.
    Měla se zaměstnavatelem sjednáno do 3 let věku dítěte, narozené bylo 28.3., na úřadě jí prý rodičovskou vyplatí do 31.3., čili měla do zaměstnání nastoupit až 1.4. ?? nebo od 29.3. (respektive od pondělí 30.3.2015)

my jsme ji tedy nastoupili od 1.4., lze to ??

aby nevznikla nesrovnalost

Moc děkuji za Vaše reakce

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2015 11:09

xy5

Re: nástup po RD do zaměstnání
      měla nastoupit hned následující den po 3. nar. dítěte, tedy v tomto příp. to byla neděle (29.3.), tak měla nastoupit až 30.3. Jestliže nenastoupila a Vy zpracováváte mzdy za březen, nechte si od ní napsat žádost o neplac. volno na 30.+31.3. Sice to není správné, ale kde není žalobce není soudce, když budete mít žádost sepsanou před 28.3. a před tímto datem i schválené zam-telem, tak to tak budete mít založené v dokladech

• 15. 4. 2015 11:13

xy5

nějak mi vypadl poslední řádek, tak doplňuji, že když to řešíte až nyní, tak to musíte napsat tak, že ta žádost o neplác. volno byla napsaná a schválená ještě před ukončením RD

• 15. 4. 2015 11:10

xJ (neregistrovaný)

Nástup po RD je následující den po třetích narozeninách dítěte bez ohledu na to, že pobírá rodičovský příspěvek.
      Když byly dítěti 3 roky 28.3., do práce měla nastoupit 30.3.
      Jestli nastoupila až 1.4., musí mít na 30 a 31.3 žádost o neplacené volno se kterým zaměstnavatel pravděpodobně souhlasí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).