Hlavní navigace

OSVČ, DPP nebo DPČ - prosím doporučte

  • (neregistrovaný)

    17. 4. 2015 11:29

    Dobrý den,
    kamarád by potřebovala poradit. Je zaměstnán na HPP u jednoho zaměstnavatele na různé směny (řidič do 3,5t) + zde má různé DPP za školení atd.
    Ve svém volnu, by rád chodil i k jinému. Druhé zaměstnání by bylo řidič vozidla nad 3,5t možná i nad 12t. Druhý zaměstnavatel by nejraději chtěl, aby si udělal živnost (ale na řidiče dle mého názoru nelze - auto by měl od toho zaměstnavatele). Můžete prosím doporučit, co s ním má sjednat za smlouvu? Má se domluvit na DPP, DPČ nebo druhém zaměstnání? Dopředu neví, kolik hodin by v měsíci odpracoval (záleží na jeho volnu a na potřebách nového zaměstnavatele) a tím pádem kolik si vydělá. Také by chtěl, aby byl jištěný v případě, že by se mohlo něco stát.
    Předem děkuji za každý názor.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2015 13:20

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: OSVČ, DPP nebo DPČ - prosím doporučt
      DPP mi na to nesedí (max.300 hodin ročně , nepojištěno do 10 tis.měsíčně) DPČ málo hodin (max.polovina týdenní PD v průměru) nejspíč druhý pracovní poměr. Ostatní - co se týká prac.doby( sjednat nepravidelnou, nelze již uvádět podle potřeb zaměstnavatele)) by si musel s tímto novým zaměstnavatele dojednat.
      Je-li řidičem , mohl by mít OSVČ na řidiče jen s předchozím souhlasem dosavadního zaměstnavatele. A navíc by to ani nesedělo
      na OSVČ ( švarcík), byla by to záv.činnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).