Re: chybná mzda
POkud už je to předmětem kontroly - ( jak chybu našla - při kontrole nebo tím, že byla zaměstn. nemocná ?)
Obdržela mzdu neoprávněně, musíte jí srazit v hrubé mzdě.
Jestli je nebo byla nemocná ,objevuje se tato čáska v RO . Myslím si , že co bylo vyplaceno a tudíž započteno pro účely ND nelze zpětně měnit.Budou to brát jak bylo zaplaceno. Vy musíte opravit v Příloze počet KD. Také budete muset vyloučit celý měsíc červen z vyloučených dob na ELDP. Je-li to již však předmětem kontroly, může to buď vyčíslit jako přeplatek soc.pojištění za tech 5 dnů nebo přeplatek na nem.dávkách za přísl.KD, kdy měla mzdu a tudíž jí nenáležely ND za tyto dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2015 11:35
Dobrý den, stal se mi malér - vloni jsem pracovnici - THP nezadala do programu pokračování nemoci - 6 kal.dnů, a tak se mi tam automaticky vložil její fixní plat na celých 21 dnů. Jelikož červnovou nemoc hradila sociálka, v podstatě jsem pracovnici dala navíc plat za 5 dnů. Nemáte, prosím, někdo z Vás zkušenost jak vše napravit? Tuto mou chybu dnes našla paní ze sociálky.... Děkuji Vám předem za ochotu a čas.