Dobrý den, teď jsem zjistila, že zaměstnanec měl podáno daňové přiznání a součaně mu bylo provedeno roční zúčtování daně, o které omylem požádal. Prosím o radu, jak z toho ven. Při ročním zúčtování mu bylo vráceno 400,- Kč v březnové výplatě. Musí tedy podat dodatečné daňové přiznání? Nebo je možno opravit jinak. Děkuji
Re: Chybné roční zúčtování daně
To nechápu. Když podával DP musel mít od vás potvrzení o zdanitelných příjmech. A tam jste zaškrtla, že mu RZD nebylo provedeno, přestože jste jej provedla? Nebo jste zaškrtla, že bylo provedeno? Objasněte.
Já zpracovávám mzdy až od března, v prohlášení byla vyplněná žádost a ted jsem zjistila, že minulá účetní paní udělala v lednu daňové přiznání.
takže paní účetní vystavila potvrzení o zd.příjmech, kde nemohla napsat, že RZD bylo provedeno. Takže z-kyně podala DP. Vy musíte opravit RZD, nemělo být vůbec uděláno.
Moc díky, ještě bych měla jeden dotaz. Zapomněla jsem dát do ročního zúčtování zaměstnanci dar. Je možné nějakým způsobem opravit, nebo si zaměstnanec musí podat daňové přiznání?
17. 4. 2015 12:34
Dobrý den, teď jsem zjistila, že zaměstnanec měl podáno daňové přiznání a součaně mu bylo provedeno roční zúčtování daně, o které omylem požádal. Prosím o radu, jak z toho ven. Při ročním zúčtování mu bylo vráceno 400,- Kč v březnové výplatě. Musí tedy podat dodatečné daňové přiznání? Nebo je možno opravit jinak. Děkuji