Re: rozvržení pracovní doby
Neptala jste se včera na to rozvržení pracovní doby jako "elefka"? Já jsem tam odpovídala, tak si to přečtěte.
O rozvržení pracovní doby rozhoduje zaměstnavatel. (§ 81 a další) Vy můžete požadovat úpravu pracovní doby vzhledem k péči o malé děti a zaměstnavatel musí vyhovět, pokud mu v tom ovšem nebrání vážné provozní důvody(viz § 241 zákoníku práce). Takže ty vážné provozní důvody musí zaměstnavatel obhájit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 4. 2015 7:51
Dobrý den, prosím o radu. Moje nadřízená mi chce dát po návratu z RD jinou pracovní dobu - úvazek zůstane stejný, akorát mi pracovní dobu chce rozvrhnout na celý den... chce mě tímto způsobem dostat z firmy. Mám 2 malé děti, proto bych toto rozvržení pracovní doby nemohla přijmout,.. přitom otevírací doba kanceláře je do 14:30 hodin a já bych tam měla být celý den s 2 hodinovou přestávkou až do 18:30... Není to tím, že bych neměla svůj stůl, PC apod... Můžu se nějak bránit? Děkuji Vám za každou radu