Re: Změna ZP- zaměstnanec nenahlásil
máte to dobře. pošlete přihlášku, odhlášku, nové přehledy, na novou zaplatit pojistní, ze staré požádat o vratku (nebo se domluvit, že necháte na další měsíce)
U nás se na tohle přišlo až po 2 letech, mzdovka neopravila. Nová pojišťovna vyčíslila penále, dost vysoké, požádali jsme o snížení, částečně vyhověli.
Prosím, zatím nemám nic v ruce- zaměstnanec pošle oznámení o změně ZP poštou( trochu bych ho poškrtila) , bez toho nemohu nic dělat, že? Mzdy přepočítávat nemusím- jen asi stačí poznámka ne?Dozvěděla jsem se od paní ze ZP když jsem tel. ověřovala bezdlužnost.
Moc děkuji- Monika
nějaké oznámení od zam-nce byste mít měla - jestli musí být písemné - záleží na vnitřních předpisech
Hlavně musíte vědět, u které je nově :-)
Mzdy nepřepočítáváte, ručně si udělejte poznámku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 4. 2015 11:17
Dobrý den,
prosím o radu.
Náhodou jsem se dozvěděla, že zaměstnanec změnil pojišťovnu- nenahlásil. Takže máme 3 měs. na jedné přeplatek na druhé nedoplatek.
Moc prosím o pomoc jak řešit.
Vyčíslím pojistné- částku pošleme společně s přihláškou na novou pojišťovnu + opravné přehledy 1-3 měs. Na staré požádám o vrácení přeplatku a zašlu odhlášku + opravné přehledy 1-3.
Prosím poraďte - ještě jsem se s tím nesetkala.
Moc děkuji
Monika.-