Re: Změna ZP- zaměstnanec nenahlásil
máte to dobře. pošlete přihlášku, odhlášku, nové přehledy, na novou zaplatit pojistní, ze staré požádat o vratku (nebo se domluvit, že necháte na další měsíce)
U nás se na tohle přišlo až po 2 letech, mzdovka neopravila. Nová pojišťovna vyčíslila penále, dost vysoké, požádali jsme o snížení, částečně vyhověli.
Prosím, zatím nemám nic v ruce- zaměstnanec pošle oznámení o změně ZP poštou( trochu bych ho poškrtila) , bez toho nemohu nic dělat, že? Mzdy přepočítávat nemusím- jen asi stačí poznámka ne?Dozvěděla jsem se od paní ze ZP když jsem tel. ověřovala bezdlužnost.
Moc děkuji- Monika
nějaké oznámení od zam-nce byste mít měla - jestli musí být písemné - záleží na vnitřních předpisech
Hlavně musíte vědět, u které je nově :-)
Mzdy nepřepočítáváte, ručně si udělejte poznámku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Na ministerstvo dopravy míří expert ze Slovenska. Jejich vlaky jsou terčem vtipů
Proč je vánoční reklama na Kofolu tak oblíbená? Protože se v ní krade
Brýle jako šperk, ne kompenzační pomůcka. Pavel prodává unikátní design
Příspěvky na sítě vytvořené pomocí AI? Jejich záplava začíná být docela otravná
Práce kvapná… Schillerová a spol. zapomněli u snížení záloh na OSVČ s paušální daní
Další změny v pracovnělékařských prohlídkách od 1. ledna 2026
29. 4. 2015 11:17
Dobrý den,
prosím o radu.
Náhodou jsem se dozvěděla, že zaměstnanec změnil pojišťovnu- nenahlásil. Takže máme 3 měs. na jedné přeplatek na druhé nedoplatek.
Moc prosím o pomoc jak řešit.
Vyčíslím pojistné- částku pošleme společně s přihláškou na novou pojišťovnu + opravné přehledy 1-3 měs. Na staré požádám o vrácení přeplatku a zašlu odhlášku + opravné přehledy 1-3.
Prosím poraďte - ještě jsem se s tím nesetkala.
Moc děkuji
Monika.-